Home > Offshore, Peniaze, Sloboda > Brazílske občianstvo a pas.

Brazílske občianstvo a pas.

Pred nedávnom sme hovorili o Paraguajskom trvalom pobyte a občianstve. Dneska sa pozrieme na príležitosť, ktorá je pre tých, ktorí majú záujem o väčšiu ososbnú flexibilitu … a ak máte na to prostriedky, myslím, že toto je jedno z najlepších občianstiev na svete.

Brazília.

Zamyslime sa na chvíľu … pretože nieje možné spomenúť Brazíliu bez vykúzlenia veľmi silných predstáv.

Brazília je jedna s najpreferovanejších krajín sveta. Každý, si ju zamiluje, a právom – je to nádherná, pestrá, kultúrou žijúca, na zdroje bohatá krajina a patrí k jednej z najsilnejších ekonomík sveta. A okrem iného nenapádajú iné krajiny.

V dôsledku toho, Brazília je jedným z najlepších krajín sveta pre vlastníctvo druhého cestovného pasu a občianstva. Nikto sa nevyhráža vojnou a ani Brazílčanom nepraje nič zlého, a cestovný pas môže byť použitý pre bezvízový styk skoro všade. V skutočnosti, ako cestovný doklad, Brazílsky cestovný pas je lepší ako Americký pas.

Ale je tu ešte niečo iné zaujímavé o Brazílii: Brazílska vláda nevydáva svojich vlastných občanov do zahraničia v prípade súdneho procesu. Inými slovami, ak ste sa niekedy ocitly v horúcej vode, Brazílske občianstvo zaručuje, že nebudete odvezený preč pred zahraničný súd.

Nehovorím, že Brazília je prístav pre teroristov, alebo že ľudia ktorý utekajú pred zákonom by mali utekať do Brazílie (chodťe do do Maroka!). To, čo hovorím, je, že niekedy Vám život predhodí zlú kartu … ľudia sú neprávom obvinený z vecí ktoré nespravili, a sú to najmä úspešní ľudia.

Brazílsky pas je poistenie pre prípad, že nech sa čokoľvek v živote stane, máte ďalšiu možnosť ako ziť svoj slobodný život ďalej a samozrejme je dôležitým prvkom viacvlajkovej stratégie.

Takže … Ako na to, ako získať Brazílske občianstvo?

Existuje niekoľko spôsobov.Po prvé, Brazília má celý rad motivačných programov bývania pre investorov, podnikateľov, profesionálov a dôchodcov. Najjednoduchšie z nich však sú dôchodkové víza, tento program je zameraný na ľudí, ktorí sú starší ako 50 rokov a sú schopný preukázať mesačný dôchodok vo výške najmenej 2.000 USD dolárov na jednotlivca alebo pár.

Ak máte tieto dve podmienky splnené, budete musieť spolupracovať s najbližšou pobočkou Brazílskeho konzulátu a predložiť overenú kópiu pasu, overené rodné a sobášne listy, notársky overený list od vašej banky, a predložiť výpis z registra trestov.

Pokiaľ ide o trestné preverenie Brazílsku vláda zaujíma iba, či máte nejaké povtrdenie zločinu a odsúdenie – zatknutie a priestupky nie sú problémom.

Čo je asi najlepšie na tomto programe, je že nemusíte chodiť do Brazílie, môžete reálne fungovať doma a všetko sa dá vybaviť cez konzulát. Doba spracovania trvá okolo 4 mesiacov, ak je Vaša žiadosť schválená, môžete požiadat a o vydanie preukazu na trvalý pobyt.

V tomto bode, Brazílska vláda očakáva, že pricestujete do krajiny, zaregistrujete sa u miestnych úradov a zaregistrujete adresu bydliska. Nemusíte tam žiť, ale neprítomnosť v krajine viac než dva roky bude mať za následok zrusenie dôchodcovských víz.

Po štyroch rokoch v režime dôchodkového víza, budete mať nárok požiadať o občianstvo.

Existujú aj iné, rýchlejšie spôsoby, na získanie Brazílskeho pobytu. Konkrétne, ak si zoberiete partnera Brazílskeho pôvodu, máte nárok na “Family Reunion” trvalé vízum.

(Dávajte si však pozor, “manželstvo” v Brazílii je jasne definovaný ako zväzok medzi mužom a ženou. Ak máte záujem o sobáše homosexuálov, zamierte do Uruguaja).

Proces získanie tohto typu víza je veľmi priamočiari a požiadavky sú jednoduché – sobášny list je predložený buď ministerstvom spravodlivosti v Brazílii, alebo na najbližšom konzuláte v zahraničí.

Vláda má vo všeobecnosti veľmi rýchly obrat pri vybavovaní týchto víz, a ak je raz vydané, máte nárok žiadať o občianstvo po 1 roku. Ak by ste chceli adoptovať Brazílske dieťa a je to pre vytvorenie hospodárskej závislosti, ešte rýchlejšie.

Nevýhodou Brazílskeho trvalého pobytu je, že proces nie je transparentný a nieje vždy jednotný. Väčšinou záleží na agentovi konzulátu, keď hovoríte s ním, konzul môže požiadavky na dokumentáciu zmeniť. Niektorí môžu vyžadovať lekárske vyšetrenie, iní chcú apostil a certifikácie dokumentov, a podobne. Záleží na stupni Brazílskej byrokracie tak ako napríklad na Slovensku je to zvykom ale ako všetci vieme treba mať známosti a potom ide všetko. Zistil som však že úradníci sú k Vám omnoho prívetivejší keď hovoríte ich dialektom Portugalčtiny.

Ako som sa zmienil predtým o Paraguaji, je možno čerpať z vedomostí ľudí ktorý sa zaujímajú o danú problematiku, a ktorí sa špecializujú na pomocou cudzincom s trvalým pobytom a inými legálnymi záležitosťami..

Môžem vám predstaviť také skupiny, ktoré poskytujú tieto služby, a vzhľadom na ich úroveň vplyvu s miestnymi vládami dostanete konzultíciu, ktorá majú cenu zlata.

Obe skupiny týchto ľudí ma požiadali, aby som nezverejnoval konkrétne príklady svojich úspechov, ale je možné sa snimi spojiť osobne, a prebrať čo by mohli byť schopní urobiť pre Vás. Ich motto – kde je vôľa, tam je cesta … a majú tendenciu si svoju cestu nájsť.

Pokiaľ ide o ich poplatky, ktoré sa líšia na základe Vašich konkrétnych potrieb, sa dajú všeobecne rozdeliť takto: (Poznámka fondov sú uchovávané v úschove)

Paraguaj: 20.000 dolárov pre prvú osobu a 12.000 USD dolárov za každú ďalšiu osobu.
Brazília dôchodku vízum: 65.000 USD dolárov na osobu, 95.000 USD dolárov na rodinu
Brazília manželstvo vízum: 85.000 USD dolárov na osobu

Možno tieto ceny sú pre niekoho príliš strmé … V takom prípade by ste mali ignorovať ich pomoc a riskovať v prechádzajú procesom sami.

Majte na pamäti, že cestovný pas a občianstvo Svätého Krištofa stojí asi 250.000 USD dolárov, a nie je zaručený, a trvá zhruba rok alebo viac. Prostredníctvom Brazílskeho manželstva , cena je 85.000 USD dolárov a trvá takmer rovnaké množstvo času.

Domnievam sa, že porovnávať tieto dva programy nemá význam, a to najmä preto na koľko Brazíslky pas je onoho cennejší.

Ak ste už premýšľali o dôvodoch, prečo by ste nemali byť oprávnení byť kvalifikovaný v žiadnych z vyššie uvedených programov, tak by som len mohol povzbudiť, aby ste sa na seba nechali kontakt a ja Vás spojím s týmito špecializovanými poradcami, aby zistili, či Vám môžu pomôcť.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment