Home > Offshore, Sloboda, Všeobecné > Čo to znamená “Offshore”

Čo to znamená “Offshore”

Túto otázku dostávam veľmi často a ešte častejšie zisťujem že ľudia nemajú ani len poňatia čo to slovíčko znamená. Takže tu to je pre všetkých.

Offshore je všetko čo sa nachádza mimo územia na ktorom sa zvyčajne nachádzate, podnikáte, chodíte do práce, kde ste sa narodili. Offshore stratégie sú inak povedané stratégie slobody. Inými slovami, využitie trebárs offshore bankovníctva, offshore ochrany majetku, offshore investovania a podnikania je predovšetkým o maximalizácii svojej osobnej slobody.

Sloboda nie je nejaké intelektuálne úsilie. Sloboda nie je nejaké náboženstvo. A sloboda určite nie je o politike. Sloboda je o nás o našom živote aký žijeme a o našom živote aký chceme žiť. Je to o našej slobodnej mysli, slobodnom prejave a konaní na vlastný účet – bez akéhokoľvek násilia alebo vyhrážania sa násilím.

Bohužiaľ, v tomto svete, je sila na dennom poriadku – a na každom kroku sme nútení robiť veci proti našej vôli.  Ak chceme urobiť vážne kroky k vlastnej slobode potom budeme musieť urobiť kroky mimo silové pole, známe ako vláda, štát a podobne.

Niektoré vlády, štáty prinútili našich rodičov, aby nás posielali do školy. Potom nás nútia odovzdať svoje ťažko zarobené peniaze. Potom nás nútia, aby sme išli za vládu a štát bojovať. Inými slovami, štát je ako “rodič z pekla”, ktorému sa nikdy nedá uniknúť. Ale okrem toho že nemôžeme uniknúť. Môžeme zmierniť sily pôsobiace na nás a na stav v ktorom sa nachádzame.

Slovo “offshore” jednoducho znamená, inej krajiny, ako svojej vlastnej. Ak máme banku za morom, to znamená, že banka je v cudzej krajine. Ak sme investovali offshore znamená to, že budeme investovať v iných krajinách. Ak pracujeme za morom znamená to, že náš príjem je odvodený z iných krajín.

Tým, že časť svojho života – peniaze, svoj majetok, svoje podnikanie, a dokonca aj samotný život premiestnime do inej krajiny, môžeme sa odosobniť z krajiny, ktorá predpokladá že nás vlastní. Vláda nás vlastní, čo najlepšie vyjadruje vydávanie cestovných pasov.

Bez pasu nemôžeme cestovať. Uvedomujete si že bez pasu sme väzni v krajine v ktorej sme sa narodili. Jediným spôsobom, ako obmedziť moc akéhokoľvek štátu nad naším životom, je zabezpečiť, že veľká časť nášho života je prevádzkovaná v štátoch iných ako je štát narodenia – a na to potrebujeme cestovný pas.

Geografickou diverzifikáciou nášho života viac ako v jednom štáte, sme schopní zmierniť najhoršie excesy štátnej moci. Offshore je kód internacionalizácie. Prostredníctvom medzinárodného zamerania vo našom živote, môžeme získať určité výhody – výhody, ktoré zvyšujú našu osobnú slobodu.

Offshore je prostriedkom na dosiahnutie cieľa. Sloboda je na konci a spôsobom offshore viacvlajkových stratégií sa dá veľmi účinným spôsobom zvýšiť naša osobná sloboda.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment