Home > Offshore, Peniaze, Sloboda > Offshore účet v Kong Kongu

Offshore účet v Kong Kongu

Bankový systém v Hong Kongu je jedným z najmodernejších na svete, a ak ste hľadali miesto, kde by ste mohli zakotviť svoju bankovú vlajku, toto je difinitívne miesto ktoré by ste určite mali zvážiť.

Ako súdna právomoc, bol Hong Kong účinne založený a postavený v globálnom finančnom centre a jeho jediným účelom bolo preklenutie východného a západného sveta. Dnes, Ázia vyrástla na ekonomickú veľmoc, Hong Kong je stále centrom bankovníctva a obchodu – podobne ako v Európe je Londýne alebo je New York v Amerike.

A obvlášť, existuje niekoľko vecí, ktoré si myslím, radia Hong Kong do špičky svetového a offshore bankovníctva ako vhodnej bankovej jurisdikcie.

Po prvé, banky, v Hong Kongu, sú v skutočnosti veľmi dobre zásobené financiami. Na rozdiel od bánk na západe, ktoré používajú falošné účtovné triky a takmer bezúročné štátne pôžičky, aby pozdvihly svoje rating pre verejnosť, banky v Hong Kongu skutočne majú svoje vlastné hotovostné rezervy vo svojich trezoroch. Okrem toho sú banky, rozumne a primerane regulované bez zbytočného zasahovania vlády a pokrytectva politickej vôle.

Po druhé, považujem bankovníctvo v Hong Kongu za lacnejšie a efektívnejšie, než v mnohých iných krajinách. Medzinárodné bankové prevody cez SWIFT a IBAN sa často vykonajú okamžite, a možete si ich natypovať prostredníctvom internet bankingu. Okrem toho náklady na medzinárodné transakcie sú zlomkom ceny, ktoré sa platia v Spojených štátoch a Európe.

Po tretie, pretože Hong Kong ako jurisdikcia je v konečnom dôsledku podopretá veľkým bratom Čínou. Okrem iného bankári v Hong Kongu majú väčšie schopnosti poskytovať viac personalizované služby než inde na svete.

Aj keď je otváranie účtu v Hong Kongu nie zrovna jednoduchý process ale akonáhle bude Váš účet schválení, budete v klube. Bankári Vám vyjdu maximálne v ústrety vašim potrebám, bez toho, aby neustále citovali najnovšie požiadavky OECD. Otváracie procedúry pre bankový účet v Hong Kongu nie sú jednoduché, a to najmä v prípade firemného účtu. Väčšina medzinárodných bánk bude chcieť vidieť Vaše očné bielka pred otvorením účtu najmä ak ste s inej krajiny, čo je pôsobí odradivo pre väčšinu ľudí. Ale i v tomto dokážeme pomocť.

Okrem iného Hong Kong je fantastické mesto a rozhodne stojí za návštevu … aj keď musím priznať, že vzduch je znečistený. V centre nič nevidím, a ten opar z môjej izby na 38. poschodí hotela W, je zrejme kvôli nejakej piesočnej búrky v centrálnej Číne … ale odbočil som.

Ďalším dôvodom na návštevou Hong Kongu je nákup a ukladanie zlata, ktoré si môžete tiež zriadiť u takmer všetkých bánk v meste. Môj priateľ Peter s brilantnou mysľou a môj finančný kolega v oblasti kovov, je tiež v meste, a ten mi práve rozprával o nejaké zaujímavých anomáliách ktoré si všimol, na trhu so zlatom:

Peter hovorí

Ceny na trhu nie sú jednotné. Kúpna cena za jednu uncu kanadskej ,,Maple Leaf,, mince (to, čo banka vám zaplatí) v Hang Seng Bank je HK 9520 doláru  U Bank of China, iba 50 metrov, kúpiťe za cenu ktorá je o 4% vyššia. Navyše Peter našiel arbitrážnu príležitosť s čínskou zlatou mincou Panda, ktorá sa z nejakého dôvodu predáva za oveľa vyššiu prémiovú cenu spotovej ceny v Spojených štátoch, ako je tomu tu v Hong Kongu. Potom, čo sme nakúpili zlaté tehly, jeho ukladanie v Hongkongu je veľmi jednoduché, skoro všetky banky majú k dispozícii osobnu schránku. Osobne som pracoval s  NCB Bankou, národnou centrálnou bankou a bankou (z Malajzie) a HSBC v minulosti, všetky tieto banky všeobecne majú k dispozícii bezpečnostné schránky.

K dispozícii je tiež súkromný sklad ktorý sa volá primerane, “súkromný sklad”. Je umiestnený v trochu osobitnej časti mesta, ale budova je úplne zabezpečená s 24-hodinovou ozbrojenou strážou a záložnými redundantnými systémami. Bohužiaľ, sklad neuskladnuje anonymným prenájimateľom, čo je vsak nedávna zmena. Ich poplatky za prenájom schránky sú $75 (USD) za rok, a môžete si ju predplatiť až na 2-roky dopredu. Ako vždy, je najlepšie zavolať najprv zistiť, aké požiadavky na dokumentáciu sú nevyhnutné. Pokiaľ si na to netrúfate a mal by niekto záujem vybavíme a zriadime všetko za Vás.

 

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment